Suflet de Adam

V-ati gandit vreodata cat de multe cuvinte sunt necesare pentru a face un spectacol de pantomima?

O data cu venirea primaverii Asociatia Art&Co va provoca sa experimentati spectacolul de pantomima Suflet de Adam, un one man show cu Eduard Adam: o experienta unica ce impleteste bucurie, tristete, tinerete, entuziasm, sinceritate, implinire si curaj.
De ce curaj? Curajul unui suflet de a visa, de a provoca, de a realiza si de a pastra un echilibru fragil intre concretul vietii de zi cu zi si aspiratiile sale catre Cer.
Utopic? Posibil? Va invitam la spectacol pentru a afla …

 

De ce tocmai pantomimă?
Eduard Adam:
“Spectacolul acesta mi-a scos sufletul…
Asta era și ideea.
Idee care, iată, readuce pantomima pe scena Teatrului Nottara.
Am ales pantomima fiindcă tăcerea și muzica pot exprima de multe ori ceea ce cuvintele nu sunt în stare s-o facă. E greu să minți cu corpul, iar dacă ți-l cunoști și ți-l respecți, el te ajută să spui povești. Povești adevărate.”
Concept: Tana Roșca, Mihai Răzuș, Eduard Adam
Video design: Cătălin Crețu / Sunet: Răzvan Cârligeanu / Lumini: Richard Stan

Eduard Adam, despre “Suflet de Adam”
AO: Si firul povestii, de unde vine, caci asta este ceva aparte la spectacolul tau, nu este o insiruire de gag-uri, ci o poveste adevarata.
EA: Exista un moment gata lucrat, care continea ideea iesitului din corp. Dan Puric a spus atunci, despre el: „Mai dar din asta se poate face un spectacol!” A avut gura aurita. Si cand mi-a spus si Tana ca acesta poate sa fie nucleul spectacolului, am avut laitmotivul.
Si mai aveam calusul.
AO: Da, tocmai voiam sa te intreb – e un final puternic, inedit. Cum ai ajuns la el?
EA: El a ajuns la mine. Pe la vreo 5-6 ani. L-am vazut la TV si am devenit calusar. Instantaneu. Am simtit, cred, ca e un dans ancestral. Asta si e: un dans razboinic, de pe vremea dacilor. Calusarii dansau in avangarda armatei dacice. Singura lor arma era toiagul – batul de calus- care e mult mai mult decat un bat, este un simbol al puterii prin autocontrol. E vorba despre stapanirea energiilor. Pana la calusar, Adam este la cheremul energiilor pamantesti. Calusarul semnifica incheierea uceniciei si controlul asupra energiei masculine. Maiestria.
Interviu cu:
AO – Alina Olteanu
EA – Eduard Adam

Despre Eduard Adam
Eduard Adam este din mai 2007 actor al Teatrului Naţional din Bucureşti unde-l puteţi vedea în „Molto, gran’ impressione”, “Încă-i bine”, „Sânziana şi Pepelea” , sau în rolul lui Ross din “Macbeth” în regia lui Radu Penciulescu. Este membru al companiei Passe-Partout a lui Dan Puric iar la Sala Rapsodia, îl puteți vedea în spectacolul de pantomimă „România. Închis pentru inventar”, un spectacol despre perioada comunistă, regizat de Dragoş Huluba.

Vă așteptăm  pe Facebook pentru schimb de impresii și fotografii: 
http://www.facebook.com/events/274830179257480/