Dublu vernisaj INTERLUDII – expoziție de fotografie în culisele Festivalului George Enescu

11Miercuri, 2 Martie 2016, ora 18:00
INTERLUDII @ ICR Bucuresti

Joi, 3 Martie 2016, ora 19:00
INTERLUDII @ ICR Londra
Intrare liberă

Interludii, Interludes, backstage of Enescu Festival

Cornel Brad & Galeria Galateca vă invită la

„Interludii”, expoziţia fotografică a artistului Cornel Brad, reprezintă o selecţie din imaginile alb negru, portrete ale soliştilor, dirijorilor, instrumentiştilor şi dansatorilor care au participat în anul 2013 la Festivalul Internaţional George Enescu.

Miercurea viitoare, pe 2 Martie 2016,  va avea loc vernisajul expozitiei „Interludii – în cheie fotografică“ semnată de Cornel Brad la sediul ICR de pe Aleea Alexandru nr. 38, unde ne va onora cu prezența Radu Boroianu, președintele ICR, împreună cu personalități ale vieții culturale și reprezentanți ai instituțiilor statului.

În paralel, proiectul va fi prezentat la sediul ICR Londra, Joi, 3 Martie 2016, începând cu ora 19.00.

Interludes ICR London Cornel Brad George Enescu backstage

Expoziția reunește o selecție de portrete ale unor soliști, dirijori, instrumentiști și dansatori participanți la ediția din 2013 a Festivalului Internațional „George Enescu“, incluse în albumul omonim apărut la Editura Igloo MediaAlbumul, prefațat de violonistul Alexandru Tomescu, cuprinde imagini surprinse între repetiții și concerte, în principal în culisele sălilor de spectacol. Proiectul a mai fost itinerat la reprezentanțele ICR de la Berlin, Viena și Londra, precum și la galeria NeoGalateca din București.

Pe tot parcursul vernisajului a fost proiectat filmul de prezentare a lucrării, realizat de artistul vizual Mihai Cucu, cu o coloană sonoră semnată de compozitoarea Sabina Ulubeanu.

Cornel Brad a lucrat ca librar, editor și manager de proiecte de protecția mediului, înainte de a realiza că pasiunile sale cele mai profunde sunt fotografia, muzica și oamenii. Accesul în culisele celei de-a XXI-a ediții a Festivalului „George Enescu“ de la București i-a oferit prilejul să-și împletească aceste pasiuni. Fotografiile sale au fost publicate în Adevărul, Aspen Idea, Decât O Revistă, Igloo, Observator Cultural, La Terasse și AgriPlus, National Geographic și se află în colecții particulare din Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, România, Rusia și SUA.

Interludes ICR Bucharest Cornel Brad George Enescu backstage

În seara vernisajului de la ICR București vom avea plăcerea de a schimba câteva cuvinte cu fotograful Cornel Brad, care va oferi tuturor participantilor câte un mărțișor sub formă de e-book Interludii. Expoziția poate fi văzută la ICR București până pe data de 28 Martie iar la Londra până pe 15 Mai 2016.

Vă așteptăm cu drag!